Teknolojik olanakları en üst seviyede kullanma hedefine sahip bir kurum olan Türkiye Finans Katılım Bankası, kendi bünyesinde Yazılım Ve Sistem Geliştirme Müdürlüğü’nce geliştirdikleri operasyonel bankacılık yazılımı ile OpenText eDOCS DM Doküman Yönetim Sistemi’nin entegre çalışacağı bir yazılım altyapısı kurdu. Bu mimariye yönelmedeki en temel sebepler, tüm süreçler dikkate alındığında ulaşılabilecek yüksek adetteki doküman arşivi boyutlarında OpenText eDOCS DM Doküman Yönetim Sistemi’nin uluslararası büyük ölçekli kurumlarda kanıtlanmış performans başarısı ve ölçeklenebilir yapısı ile dağıtık mimariye uygun altyapısı olmuştur.
Bankacılık süreçlerinin tamamında doküman girdisi ve kullanımı gerektiren tüm adımlarda doküman arşivi olarak OpenText eDOCSDM Doküman Yönetim Sistemi ile entegre olan sistem, OpenText eDOCS DM API üzerinden her türlü meta verilere erişim, arama olanakları, güvenlik ayarları vb. kullanım özelliklerine etkin olarak ulaşabiliyor.
OpenText eDOCS DM üzerinde işleyen bankacılık operasyonel sistemi ile elde edinilen kazanımlar:
- Tüm bankacılık dokümanlarının yönetilmesi
- Bankacılık sisteminin doküman yönetim altyapısı olarak entegre işleyiş
- Sanal sunucular üzerinden kullanım
- Güvenilir, performanslı ve ölçeklenebilen yapı ile sistem yönetim kolaylığı
OpenText eDOCS, bilgi birikiminizi yönetme ve bilgiye dayalı kurumsal varlıkların, günümüz iş koşullarında performansınızı artırmak için kullanımı alanlarında başarısı kanıtlanmış bir çözümdür. İş süreçlerine ait hassas iş bilgilerinin kontrollü yöntemlerle işlendiği, güvenlik tanımları altında korunduğu ve aynı zamanda günlük işlemler için ihtiyaç duyulduğu anda kolaylıkla erişilebildiği ortamlar yaratır. OpenText eDOCS DM Doküman Yönetim Sistemi, belgelerin ve birçok global organizasyonda yaygın olarak görülen “bilgi adalarının” etkili bir şekilde yönetilememesi nedeniyle artan verimsizliği giderir. Kullanıcıların iş içeriğini güvenlikli ve tümleşik bir ortamda toplamalarına, düzenlemelerine, yerleştirmelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyarak, belge temelli bilgi birikiminin denetlenmesine yardımcı olur.
Organizasyonların tip ve formattan bağımsız olarak tüm kurumsal içeriklerini tek bir merkezde düzenlemelerine ve yönetmelerine olanak tanır. Belgelerden, epostalardan, grafiklerden ve formlardan tartışma konularına, mühendislik çizimlerine, taranmış kağıt ve elektronik temelli kayıtlara kadar tüm içerik, kolayca erişilebilmesi ve alınabilmesi için birleşik bir bilgi tabanında toplanır. Kullanıcıların işlerini yapmak için yeni yollar öğrenmelerini gerektirmez, bilinen içerik oluşturma ve verimlilik araçlarıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşir.
- 250 milyondan fazla belge kapasitesine sahip tek ve merkezi bir kütüphanedir.
- Sistem kullanılabilirliğini ve performansını en üst düzeye çıkarmak için dağıtık mimari kurgusunda ölçeklendirilebilir yapıdadır.
- Kullanıcı üretkenliği artırmak ve adatasyonu kolaylaştırmak için ‘istediğiniz gibi çalışan’ bir kullanıcı deneyimi sunar.
- Bir konu ile ilgili tüm bilgilerin eksiksiz ve hızlı bir şekilde derlenmesi için güçlü metaveri yaklaşımı ve arama özellikleri barındırır.