Casewise süreç çizimlerinde Visio’dan vazgeçemeyenler için V-Modeler’ın son versiyonu yayınlandı. Microsoft Visio ortamında dinamik gerçek zamanlı çift yönlü entegrasyon ile gerçek süreç modelleme olanaklarına kavuşun

EABPM Haberleri Casewise, akıllı doküman oluşturma platformu Communicator4Word’ü yayınladı.

Casewise V-Modeler’ın son versiyonu yayınlandı.

Casewise V-Modeler, Microsoft Visio kullanıcılarına Visio’nun eksik kalan bileşenlerini ve işlevselliğini sağlamak ve kullanıcılara Visio’yu Casewise araç kitinin ön yüzü olarak kullanma yeteneği kazandırmak için tasarlandı.

Çözüm, kullanıcılara Visio ile varolan Corporate Modeler diyagramları üzerinde gerçek zamanlı çalışma imkanı sunar. Diyagramlar, varolan Corporate Modeler şablonlarını kullanarak da oluşturulabilir. Ek olarak, kullanıcılar diyagramları düzenleyebilir ve Casewise’ın genişletilebilir depolayıcısı olan Corporate Exchange içinde yeniden saklayabilir. Diyagramlar daha sonra Corporate Modeler içinden tekrar açılabilir ve daha çok genişletilebilirlik eklenebilir.

Son sürüm şu özelliklere ve yeniliklere sahiptir:

Uyum Kuralları

V-Modeler kullanıcıları diyagramlar için tutarlılık kuralları tanımlayabilir ve bir diyagramın belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek için tanımladığı bu kuralları denetleyebilirler. Bu özellik, kullanıcılara bir kurum içinde tutarlılığı garantiler. Tutarlılık kuralları özelliği bir grup diyagram davranışını kontrol etmek için de kullanılır. Bu kontroller: bütün nesnelerin bağlı olduğunun, şekillerin çakışmadığının ve bir diyagramın en az bir olay içerdiğinin garantilenmesi gibidir.

Bir diyagrama eklenen kurallar kontrol edilirken, bir rapor ile kuralların işlemediği bütün durumların listesini görüntülenir. Listelenen herhangi bir bilgiye tıklandığında hatalı olan şekil, diyagramın üzerinde vurgulanır.

Matris Diyagram Desteği

V-Modeler’ın son sürümü, Corporate Modeler’daki Matris diyagramları yükleme desteği verir. Böylece diyagramlar Visio içinde de görüntülenebilir.

Gelişmiş Şekil Görüntüleme

Diyagram şekilleri, özellikle aşamalı dolgulu olanlar, yeni sürümle daha düzgün ve daha net şekilde görüntülenir. Geliştirmeler sayesinde diyagramlar, Visio’da da Corporate Modeler ile benzer şekilde görünür.

Son Diyagramlar Menüsü

Diğer bir yeni özellik olan Son Diyagramlar menüsü ile kullanıcılar kolaylıkla son çalıştıkları diyagramlara ulaşabilirler.

Performans Geliştirme

V-Modeler 2009.2, önceki sürümlere göre üç kat daha hızlı oranda diyagram yükleme olanağı tanır. Halen Visio ile çalışan kurumlar için daha etkili ve düşük maliyetle modelleme için Visio içinde güçlendirme ve geliştirmeler sayesinde Casewise V-Modeler, en ideal çözümdür.


keyboard_arrow_up