OpenText eDOCS DM 16 ile gelen yenilikler

opentext eDOCS 16.1 ile gelen yenilikler

OpenText, eDOCS DM 16 uygulamasını yayınladığını duyurdu. eDOCS DM 16 ile gelen yenilikler: Paylaşılmış çalışma alanları, Core aracılığıyla işbirliği, Kullanıcı Webtop, Güvenlik iyileştirmeleri, Senkronize et ve Sakla, Esnek klasörler

Paylaşılmış çalışma alanları

Paylaşılmış çalışma alanları, eDOCS’un işbirliği aracının versiyonudur. Çalışma alanları ile kullanıcılar, üzerinde çalıştıkları işleri önceliklendirebilir ve organize edebilir. Ayrıca kullanıcılar, kolaylıkla yeni ortaklar ekleyebilir, paylaşılmış dokümanlara erişim yetkilerini belirleyebilir ve kişilerin yetkilerini o içeriği paylaştıktan sonra geri alabilir. eDOCS, eklediği URL paylaşma özelliği ile çalışma alanlarının dokümanlar için bir saklayıcıdan çok, kullanıcılar için bir düzenleyici haline getirir.

Core aracılığıyla işbirliği

Core, çevrimiçi bir doküman depolama çözümüdür ve eDOCS DM 16 kullanıcıların dokümanları Core uygulaması içinden açarak seyahat halindeyken bile mobil cihazlarından veya dizüstü bilgisayarlarından erişebilmelerine olanak sağlar. Kullanıcılar Core içinden belirli klasörlere dokümanları çıkartabilir böylece dokümanlar kolayca konumlandırılır. Core, ayrıca kullanıcılara diğer Core kullanıcıları veya harici kullanıcılar ile işbirliği yapmasına olanak verir. eDOCS DM 16 Core ayrıca yorum yazma, etiketleme gibi sosyal özellikleri sayesinde dokümanları kolaylıkla aranabilir hale getirir.

Kullanıcı Webtop

Kullanıcı Webtop, herkesin uzun süreden beklediği yeni kullanıcı arayüzüdür. Bu arayüzün önceki eDOCS sürümlerine göre farklılığı daha uyarlanabilir olmasıdır. Yeni arayüz, iOS, Android, Windows Mobile, Kindle…vb. kullandığınız herhangi bir cihaza uyarlanabilir. Webtop’a yeni eklenen temel özellik HTML 5’tir. Diğer bir geliştirme ise Webtop uygulamasını bütün bu sistemlerde çalıştırmak için herhangi bir ek ayarlama yapmaya gerek olmamasıdır. Kullanıcılar eDOCS’un bütün olanaklarına kullandıkları araçlar üzerinden erişebilirler. Bu değişim eDOCS’a daha kişisel bir kullanıcı deneyimi sunar.

Güvenlik iyileştirmeleri

eDOCS DM 16’da doküman güvenliği her zaman olduğandan daha kolay. Tek yapmanız gereken sağ tıklayıp güvenliği ayarlamak, hepsi bu!. Bu işlem sizi güvenlik menüsüne götürecek ve buradan güvenlik ayarlarını yapabileceksiniz. eDOCS’un önceki versiyonlarında birkaç adımda gerçekleştirilen güvenlik ayarları, DM 16 ile çok daha sadeleştirilmiş ve kullanıcı-dostu hale gelmiştir. Dokümanlardaki güvenlik ayarlarını kaldırmak da yine tek adımlı bir süreçtir. Ayrıca eDOCS DM 16’da kullanıcılara metadata ekleme veya düzenleme yetkisi verebilir, ve kullanıcılar bu işlemleri arama listesinden gerçekleştirebilirler.

Senkronize et ve Sakla

Sync and Save (senkronize et ve sakla) özelliği, makineniz üzerindeki dokümanları eDOCS depolayıcısına almak için en kolay yoldur. Bu özellik, dokümanları SharePoint içine saklamakla oldukça benzerdir. Eğer makinenizdeki dosya hiyerarşisini seviyorsanız, tek yapmanız gereken üst seviye klasördeki sync and save seçeneğini tıkladığınızda onun altında yer alan her şey eDOCS’a aynen makinenizdeki yapısıyla transfer olacaktır. Sync özelliği mevcut dosya yapısını her iki yönde de korumayı sağlar. (Buna çift-yönlü senkronizasyon denir.)

Esnek klasörler

Esnek klasörler belirli müşteri konularına daha hızlı giriş sağlar. Önceki versiyonlarda, bir müşteriye veya konuya giriş yapmak için kullanıcılar, dinamik görünüm seviyelerini açmak gerekiyordu. Yeni sürüm ile kullanıcılar bu konulara eDOCS içinden herhangi bir yerden erişebilirler.

Bu değişiklikler ile eDOCS kullanıcı arayüzü, daha esnek, güçlü ve etkili hale gelirken daha fazla kullanıcı ve kurum dostu olma özelliğini kazandı.

Daha fazla bilgi için

OpenText eDOCS DM 16 ile ilgili slideshare sunumunu veya 16.1 Preview Video videosunu izleyebilirsiniz.


keyboard_arrow_up