2010 yılından beri güvenilirliği ve etkinliği ile kendini kanıtlamış olan OpenText eDOCS DM Doküman Yönetim Sistemi kullanıcısı olan Türkiye Finans Katılım Bankası (TFKB) bu sistemi bankacılık uygulamasının içerik yönetim fonksiyonlarını karşılamak ve sürekli artan içeriği sağlıklı yönetmek amaçlı kullanıyor.
TFKB, verimlilikte artış sağlayan yeni özellikler, arama performansının artışı, sistem yönetim uygulamasının yenilenmesi ve buna bağlı olarak gelen ek analiz ve denetim mekanizmalarına erişebilmek amacıyla halihazırda kullanmakta olduğu OpenText eDOCS D5.3.x serisinden, ara geçiş olan 10.x serisini atlayarak, 16.x serisine geçiş yaptı. Mind2Biz OpenText eDOCS Profesyonel Hizmetler kapsamında verilen sürüm artırım hizmeti ile sistem, zenginleştirilmiş fonksiyonlar, ilerlemiş güvenlik ve performans özellikleri ile devreye alındı. Bu sayede tüm işletim sistemi, sistem servisleri, veritabanı sistemlerinde de güncel versiyonlarına geçiş olanağı sağlanmış oldu. Tümüyle yenilenen sisteme geçiş tamamlanarak süreç başarılı bir şekilde tamamlandı.
Bütünleşik çalıştığı bankacılık uygulaması ile entegrasyonun hayati oluşu ve sistemin sürekliliğinin önemi nedeni ile OpenText eDOCS DM sürüm güncelleme hizmeti kritik seviyesinde bir çalışma olarak ele alındı. Bankanın kesintiye uğramaması için öncelikle sürüm güncelleme senaryoları üzerine hem teorik hem de pratik denemelerin yer aldığı uzun bir çalışma ile başlandı. Sürecin tüm adımları dikkatle ele alındı. Ve son aşamada en sağlıklı olan senaryo üzerinde tüm bilgileri kapsayan geniş bir test çalışması gerçekleştirildi. Söz konusu test çalışmasında OpenText eDOCS DM uzmanlarımız dışında bankanın hem BT hem farklı iş birimleri görev aldı. Böylelikle, canlıya geçişte herhangi bir problem yaşanmaması için tüm önlemler alındı.
Geçilen eDOCS DM 16.x serisi ile geleceğe yönelik olarak edinilen kazançlar şu şekilde özetlenebilir:
- Güncel sistem versiyonları ile süreklilik (destek sorunu yaşanmaması)
- Var olan fonksiyon kütüphanesine eklenen yeni özellikler, verimlilik ve etkinlik amaçlayan değişiklikler
- İçerik kütüphanesinde sağlanan yüksek performans (hem genel işleyiş hem de arama fonksiyonları)
- Geleceğe yönelik teknolojik platform destekleri (AI tabanlı arama özellikleri, Bulut teknolojileri, desteklenen platformların çeşitlenmesi vb.)
OpenText eDOCS, bilgi birikiminizi yönetme ve bilgiye dayalı kurumsal varlıkların, günümüz iş koşullarında performansınızı artırmak için kullanımı alanlarında başarısı kanıtlanmış bir çözümdür. İş süreçlerine ait hassas iş bilgilerinin kontrollü yöntemlerle işlendiği, güvenlik tanımları altında korunduğu ve aynı zamanda günlük işlemler için ihtiyaç duyulduğu anda kolaylıkla erişilebildiği ortamlar yaratır. OpenText eDOCS DM Doküman Yönetim Sistemi, belgelerin ve birçok global organizasyonda yaygın olarak görülen “bilgi adalarının” etkili bir şekilde yönetilememesi nedeniyle artan verimsizliği giderir. Kullanıcıların iş içeriğini güvenlikli ve tümleşik bir ortamda toplamalarına, düzenlemelerine, yerleştirmelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyarak, belge temelli bilgi birikiminin denetlenmesine yardımcı olur.
Organizasyonların tip ve formattan bağımsız olarak tüm kurumsal içeriklerini tek bir merkezde düzenlemelerine ve yönetmelerine olanak tanır. Belgelerden, epostalardan, grafiklerden ve formlardan tartışma konularına, mühendislik çizimlerine, taranmış kağıt ve elektronik temelli kayıtlara kadar tüm içerik, kolayca erişilebilmesi ve alınabilmesi için birleşik bir bilgi tabanında toplanır. Kullanıcıların işlerini yapmak için yeni yollar öğrenmelerini gerektirmez, bilinen içerik oluşturma ve verimlilik araçlarıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşir.
- 250 milyondan fazla belge kapasitesine sahip tek ve merkezi bir kütüphanedir.
- Sistem kullanılabilirliğini ve performansını en üst düzeye çıkarmak için dağıtık mimari kurgusunda ölçeklendirilebilir yapıdadır.
- Kullanıcı üretkenliği artırmak ve adatasyonu kolaylaştırmak için ‘istediğiniz gibi çalışan’ bir kullanıcı deneyimi sunar.
- Bir konu ile ilgili tüm bilgilerin eksiksiz ve hızlı bir şekilde derlenmesi için güçlü metaveri yaklaşımı ve arama özellikleri barındırır.